Brevet til Ludvik

Kjære kjære Ludvik'en min!

Jeg har ikke kjent deg så alt for lenge, men jeg har blitt ufattelig glad i deg og knyttet til deg. Det river så veldig i mamma-hjertet når jeg ser hvordan du sliter dag ut og dag inn. 
Da du ble født var jeg sikker på at du var en lite pyse som sutret og kavet hele tiden. Så ble jeg kjent med deg og plagene dine utviklet seg, og nå gråter jeg sammen med deg, lille Ludvik.

Daglig sliter du for å spise. Du vrir deg i smerter og jeg ser panikken i øynene dine når flaska kommer i munnen din og de gangen du får disse rundene dine magesmerter ellers. Og flere ganger om dagen får du "smerteanfall" hvor du er utrøstelig og helst ikke vil røres. Nå som jeg kjenner deg bedre, lille Ludvik, vet jeg at jeg ikke må komme nær nakken din og at forsiktige dask på rumpa roer deg ned. 

Jeg skulle så gjerne tatt smertene dine Ludvik. Hver eneste en av de ville jeg tatt med glede! Alt i fra luftsmertene, magesmertene når du spiser og de andre smertene du har, ville jeg tatt i mot med glede så lenge du hadde sluppet å hatt dem.

Når folk sier "han er sikkert snill om han ikke hadde hatt vondt" kjenner jeg at jeg får lyst til å gråte. Du er jo snill, ingen babyer er slemme. Og du, lille Ludvik er som sola som titter frem en tidlig vårdag. Jeg skulle ønske andre kunne se deg slik jeg ser deg; En liten baby som er nysgjerrig på verden rundt seg, som plages med smerter og vondter. En liten tapper baby som kjemper seg gjennom flere runder med smerter hver dag. 

Jeg er så lei for at jeg ikke kan ta vekk smerten din, Ludvik, det eneste jeg kan gjøre for deg er å være her for deg og trøste deg og være nær og gi deg det jeg kan gi deg. Kjærlighet. Lille Ludvik'en min <3

16 kommentarer

mammantiljessicaogbenjamin

05.04.2012 kl.22:13

Åååå lille søte...stakkar liten som har vondt:/

Så fint skrevet!

fembarnsmamma

05.04.2012 kl.22:25

Stakkars lille Ludvik<3 Håper at han blir bedre snart:)

Jeg kjenner fortvilelsen din helt inn i hjerterota=/

06.04.2012 kl.11:20

det var nydelig skrevet, håper det går bedre etter hvert, han er jo så skjønn

Bustenellik

06.04.2012 kl.11:31

Vakkert og rørende, og jeg får lyst til å gi en klem. Det er fortvilende når de har vondt. Og nei, ingen babyer er slemme. De gråter jo ikke med vilje og fordi de har så innmari lyst. Det er jo bare det at de ikke har noen andre måter å si i fra om vondter på :-/

Lykke til videre!

06.04.2012 kl.12:07

Jeg kjenner ei som fikk tvillinger og den ene hadde også grusomme smerter når han skulle spise. Etter ei stund fant de ut at magesekken lå opp ned. De opererte den slik at den ble rett vei og han fikk knapp (peg) i magen der de matet ham. Kanskje noe å skjekke?...

DSBs Mamma

06.04.2012 kl.13:13

Oh, så rørende! Nydelig skrevet! Jeg har også skrevet et lignende brev til min datter på hennes 1-års dagen...Spennende å lese det om igjen :) nesten 2 år senere...

Rebecca

06.04.2012 kl.19:44

DSBs Mamma: Takk =) Ja, fikk litt lyst til å skrive til de 2 andre ungene også, kan være kjekt å ha til senere =)

Rebecca

06.04.2012 kl.19:45

Anonym: Oj, det hørtes alvorlig ut :( Heldigvis ikke noe som kan være tilfelle her siden det ikke er like ille hver gang =)

Rebecca

06.04.2012 kl.19:46

Bustenellik: Takk =) Blir fint når de kan snakke, tenker jeg ;)

Rebecca

06.04.2012 kl.19:46

Anonym: Takk =)

Rebecca

06.04.2012 kl.19:47

fembarnsmamma: Takk =) Ja, han kan ikke gå sånn stort lenger. Håper denne behandlingen hjelper, ellers må vi til Oslo for å få hjelp

Rebecca

06.04.2012 kl.19:47

mammantiljessicaogbenjamin: =) Takk

Kristel

06.04.2012 kl.23:18

Så utrolig rørende å lese! Bra skrevet, men så sårt!

Har han noen skjevheter da? Dere har kanskje vært hos kiropraktor/fysio eller lignende med han? Er jo veldig vanlig at babyer har låsninger eller lignende, som må behandles..

Håper det blir bra snart <3 Tenker på dere, og får dårlig samvittighet for at jeg er så sjelden innom her.. Liksom nok å henge fingrene i om dagen, forstår ikke hvordan folk rekker å blogge, lese blogger og styre med alt annet.. :p

Rebecca

07.04.2012 kl.16:33

Ja, han har Kiss (dvs låsninger i nakken) Har vært hos kiropraktor og manuellterapeut (sistnevnte er en fysio med videreutdannelse)

Skal ikke ha dårlig samvittighet, Kristel. Er dårlig på å lese blogger og blogger ikke så mye selv om dagen.. Er så mye annet som kommer først, men ser jo at en del blogger både 4 og 5 ganger om dagen. hehe

Ha en forsatt god påske =)

Silje k

08.04.2012 kl.21:31

Han har ikke stramt tungebånd? Eller vet dere med sikkerhet at det er nakken hans? I såfall merkelig at ingen behandlinger funker.. Lykke til!

Rebecca

11.04.2012 kl.21:59

Silje k: De sjekket tungebåndene på sykehuset.. så regner med at det er okei. Og er lite logisk at det vil gi disse symptomene.. Grunnen til at kiropraktoren ikke har hjulpet er at de flest kiro'er ikke behandler Kiss. Og at han første manuellterapeuten var (er) helt nyutdannet, så vi var forberedt på det :) Ludvik har blitt litt bedre etter sist behandling, mens Mika ikke har vist så mye bedring. (men de har ikke samme type Kiss, aner ikke om det har noe med saken å gjøre)

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

30, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma'n til Emma på litt over 1 år og tvillingene Ludvik og Mika som ble født i januar.. Elsker og ta bilder, lage mat og bake, men akkurat nå går det kun i bleier, melkeflasker, leking og byssing.

Kategorier

Arkiv

hits