Vår første langtur sammen og litt bilder..

Tenk at i morra hadde jeg egentlig termin, og nå har vi hatt gutta hos oss i vel 4 uker! Er helt utrolig som den tiden har gått fort og ikke minst alt vi har opplevd på de ukene. 

I dag var vi på vår første langtur sammen, alle 5. Gutta skulle til kiropraktor for å se om de hadde noen låsninger og siden de har kolikk. Vi var veldig sikre på at de hadde låsninger, for f.eks Ludvik ligger i bro av og til eller som en "c" , og det er jo ikke et godt tegn. 

Siden vi ikke hadde noen til å passe Emma dro vi inn hele gjengen. Er  ganske fantastisk at vi klarer å trøkke alle 5 inn i den lille Escort'n, men der det er hjerterom er det tydeligvis plass.. (Caravellen står pga girkassa har gått til dundas) Så jeg satt bak sammen med gutta, mens Emma holt Helge med selskap. 

Man kan sove veldig godt i vognposen i bilsetet.. 

 

Kiropraktoeren fant låsning i ryggen på Ludivk og i nakken på Mika. Det at Mika har låsning i nakken overrasker meg ikke det grand. Vet ikke om dere har sett hvordan de forløser skuldre og hode i setefødsel, men det er en del "bening og bøying" som ser veldig voldsomt ut (i alle fall fra mitt synsfelt) så at det er en påkjenning tviler jeg ikke på. Noen sover også med lua på snei..

 

Emma og jeg fortet oss på Sparkjøp og Coop mens gutta var hos kiropraktoren. Siden vi ikke hadde med vogna dems, så ville vi reise rett hjem for å unngå å ha dem for mye i bilsetet.. På Sparkjøp fikk vi tak i mere gulpekluter og flanellbleier. Sist nevnte er genialt å ha som "pute" til gutta, så slipper vi å skifte sengetøy hele tiden for det er litt av noen gulpe-gutter vi har fått.. Og gulpeklutene går det MANGE av om dagen. Mika er flink til å spytte ut en del av melka si, så det går bare en del kluter der. Emma koser seg med ostebriks på veg hjem igjen. Blir sulten av å kjøre langt..

Så fortet vi oss en tur på Coop hypermarked for å kjøpe dopapir.. Jada, vi liker at de har det sekke-tilbudet, så da måtte vi jo passe på. Var knapt nok kommet inn på Coop før Helge sendte melding og fortalte at de var ferdige. Så da kastet vi oss rundt og dro til byen for å plukke opp guttene. Gps'n er litt treg så jeg bommet på første avkjøring og fikk meg en liten rundtur i sentrum. Trenger ikke si mere om det enn at det var litt stressende.. 

 Emma har rigget seg til med teppet og bok i sofaen

Vel hjemme så pakket vi ut og ordnet litt flasker (du og du, så mye tid vi bruker på de flaskene om dagen.. Med vasking, sterelisering og ikke mist lage maltblanding så tror jeg det går bort i 3 timer om dagen) og spiste middag før vi alle 5 sov middag. Er første gang vi har fått til det, og det var sårt tiltrengt etter 2 timer søvn i natt! Skal vi jeg var uttafor da jeg våknet 2 timer senere. 

 

 Emma har funnet et bruksområde for Libero ;)

 

Mens Helge ventet på at han som skulle hente gamlebilen vår (en veteran vi hadde tenkt å ha som nr 2 bil, men det måtte vi jo skrinlegge da vi fikk tvillinger, for det er ikke plass til ungene i bilen) dro jeg en tur på butikken og handlet litt mat. Kiropraktoren "advarte" oss mot at kvelden/natten i dag kunne bli ekstra urolig, så da forbreder vi oss på det og lager oss god mat og koser oss med en film. Kan like gjerne gjøre noe "koselig" ut av det, i den grad man kan kalle det koselig da..

Nå har Helge laget wook til oss, så da hiver jeg bare inn noen bilder her.. Så får vi se om jeg ikke kommer sterkere tilbake senere. Merker at det blir lite tid til blogging om dagen, men synes det er litt koselig å følge opp bloggen.

Ludvik tar seg en strekk under matingen..


Trøttingen vår.. 


Mika ligger tålmodig å venter på mat


Mika koser seg på saueskinnet


Det mest vellykka bildet vi fikk tatt den dagen... 


6 kommentarer

fembarnsmamma

01.feb.2012 kl.23:20

Slik pose til bilsetet hadde jeg til Mats også. Den var helt fantastisk fin å ha=D

Hehe, kan tenke meg at dere er opptatte om dagen altså:)Dere lever nok i deres egen lille baby-boble om dagen, hihi=D

mammantiljessicaogbenjamin

02.feb.2012 kl.10:09

Du burde kjøpe deg en sterilisator(om du ikke har.)5 minutter i micron så er flaskene klare.Har en selv og den er gull verdt!!

Håper kiropraktortimen hjelper på gutta:)

02.feb.2012 kl.10:56

Og med de flaskene! Et lite tips om dere ikke allerede gjør det! Finn ut hvor mange liter vann det går til x antall flasker og mål opp vekta av pulveret til samme antall flasker, og visp sammen i en bolle! Samme kan dere jo gjøre med malt, finne ut ca mengde dere bruker og røre ut i vannet! Ihvertfall et tips jeg lærte når jeg var avlaster for trillinger :D

Rebecca

02.feb.2012 kl.11:56

Fembarnsmamma: ja er en liten boble med flasker, gulp, hyl og skrik og kos

mammantiljessicaogbenjamin: Ja, vi har mikrosterilisator :) Det er det beste kjøpet ever! Kokte flaskene til Emma og det er jo SÅ mye styr..

Ang hvordan vi gjør det med maten så måler vi opp kokt vann og har i flaskene, tilsetter malt-blandinga (1 ts malt, rørt ut i 5 ml vann= 1 ml av denne blandingen i hver flaske) og setter i kjøleskapet. Så er det bare å varme opp vannet og tilsette pulveret (som er ferdig oppmålt i doseringsbokser) når de skal ha mat.

Lærte på nyfødt intensiven at morsmelkerstattning ikke skal stå mere enn 1 time, så da er det ikke aktuelt å blande for et helt døgn feks ;)

Så det "eneste" jeg gjør med flaskene er å skylde dem i kaldt vann når de er brukt. Når det er flere flasker så vi kan kjøre de i sterilisatoren (den tar 4 flasker) så vaskes flaskene, setter dem i sterilisatoren og kjører den 6 min i mikro'n. Så står de til tørk på tørkestativ på kjøkkenbenken (samme som er til oppvasken) før de fylles med kokt vann og malt-blandingen :)

Tina

02.feb.2012 kl.15:58

Hehe! Dette var morsomt å lese om, fikk en deja-vu opplevelse nå! Vi har tvillinger som ble født 17 mnd etter ei jente - også de var til kiropraktor og også vi hadde slike travle dager som dere har nå! :-) Men om et år så får dere virkelig igjen for slitet - da leker de sammen og koser seg med hverandre, så får dere litt pusterom innimellom! :-) Gratulerer med den flotte familien og Lykke til videre! :-)

wendysinfamilie

02.feb.2012 kl.21:23

Nydelige guttene, så godt å så raskt få kiropraktor :-) Blir så mye bedre etterhvert.

Søte storesøster, ikke lett å få to småbrødre på en gang , ser ut som om hun klarer seg bra :-)

Må på coop vi også men rekker det vel ikke før, lørdag.

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

29, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma'n til Emma på litt over 1 år og tvillingene Ludvik og Mika som ble født i januar.. Elsker og ta bilder, lage mat og bake, men akkurat nå går det kun i bleier, melkeflasker, leking og byssing.

Kategorier

Arkiv

hits