Om livet før og etter vektnedgangen..

Jeg legger ikke skjul på at jeg er vektoperert, selv om det kanskje ikke er det jeg er mest stolt av her i livet. De fleste ønsker jo å klare å gå ned i vekt på egenhånd! Men jeg klarte det ikke og overvekten ble et større og større problem. Jeg kunne ikke gå noe særlig, beygnte med rullestol til avlastning og gikk tilnærmet daglig på smertestillende pga smerter i rygg, bekken og ben.. 

I tillegg var vi ufrivillig barneløse. Ønsket og drømmen om barn var stort og sårt, og vi hadde prøvd i mange år. Statistisk sett var det kun prøverør som kunne hjelpe oss, men til det var jeg for overvektig. Og ikke hadde jeg lyst til å gjennomfør et prøverørsforsøk heller. 

Etter lang tid i kø ved Bærum sykehus kom ble jeg godkjent til å gå forkurset. En dag i uka i en liten evighet. Jeg slet så fysisk at jeg hadde store problemer med å komme meg gjennom kurset, men det gikk. Etter å ha tatt div tester og snakket med kirurgen ble jeg godkjent for operasjon. Og da var det bare å vente, igjen. 

I september 2009 skulle det skje. Og i forkant gikk jeg på en pulverkur for å slanke fettet på/rundt leveren. 

Her er hvordan jeg så ut før pulverkuren.

 

Pulverkuren gikk greit, var selvsagt ikke gøy, men var litt skuffet over at jeg ikke raste ned i vekt sån som jeg hører mange gjør. 

Dette bildet er tatt 3 mnd etter operasjonen.

Vekten min gikk nedover relativt rolig og jenvt. Veldig greit, slapp allt av platåer (dvs at vekten stopper opp over lenger tid) 

Etter 4 mnd ble jeg gravid! Og det skulle jo helst gå 1 år.. Men med tett og god oppfølging gikk det greit (og med spybøtte i hvert et rom)

1 år og 2 mnd etter operasjonen. Rett før Emma ble født

Vekten gikk nedover i mesteparten av svangerskapet, og litt opp helt mot slutten. 5 dager etter terminen ble jeg satt i gang pga det var tomt for fostervann, og verdens herligste lille jente kom til verden. 47 cm lang og litt over 2,8 kg. Ikke store knøttet, men helt perfekt

Vekten fortsatte og gå rolig nedover etter fødselen og jeg var endelig normalvektig! Helt utrolig, men veldig deilig. Jeg trengte ikke smertestillende, jeg kunne gå lange turer og vi hadde fått drømmen vår oppfylt: En liten jente!

1,5 år etter operasjonen og normalvektig 


 17. mai 2011

Nå, 2 år og 2 mnd etter operasjonen venter vi tvillinger! 2 gutter i slutten av jaunar. Du kan si det var litt av et sjokk, men gleden er stor. 

Dette svangerskapet har vært helt anneledes enn sist. Meker godt det er 2 som man bærer på, vekten har gått opp, men det er som forventet. 

Livet smiler til oss og vi ser frem mot 2012 som en familie på 5 =)

12 kommentarer

Silje

20.nov.2011 kl.22:59

Flotte tvillingmagen! Lykke til med innspurten! :)

fembarnsmamma

20.nov.2011 kl.23:21

Det er helt utrolig å se DEN STORE forandringen. Helt vanvittig:)

Du har jo gått igjennom store forandringer på kort tid. Og med 2 svangerskap oppi det hele.... Du er veldig flink;)

wendysinfamilie

20.nov.2011 kl.23:33

Du må virkelig klappe deg selv på skulderen for du har og er skikkelig flink...

Rebecca

20.nov.2011 kl.23:38

Takk takk =) Det verste er at det før bildet er jeg 10 kg lettere enn jeg var på det største.. Flaut, men sant.. 10 kg ned på egenhånd blir så lite og betydelig når man skal ned over 60 kg, liksom ;)

muumimamma

21.nov.2011 kl.00:28

Wow!! Så utrolig bra! Du er blitt utrolig flott! Ut fra NÅ bildene skulle man aldri trodd at du har vært så stor som du har vært. Fyttigrisen for en forskjell!! All ros til deg. Det er ikke alle som klarer det SELV om de er slankeopererte :) Og at du tilogmed har klart å holde deg så slank med to svangerskap oppi hele prosessen. Jeg er nesten målløs!

Kristel

21.nov.2011 kl.00:45

Så utrolig flott!! Stolt av deg. Det ER vanskelig å gå ned i vekt. Spesielt om man er veldig stor, for da har man kanskje fått belastningsskader, som gjør det vanskelig å trene noe særlig. Det er MYE som spiller inn. Du ser kjempeflott ut nå da!!! Stå på videre!!

Blir nesten litt rørt av innlegget ditt jeg!

Rebecca

21.nov.2011 kl.11:56

Takk for gode ord =)

Ann-Kristin

21.nov.2011 kl.12:22

Du ser kjempeflott ut! Og det viktigste er at koppen fungerer og at du snart har tre bevis på at den er super!

Elisabeth, Innerst i veien

21.nov.2011 kl.13:06

Skal si du er tøff! Utrolig hva du har gått igjennom og hva du har klart. Gratulerer så mye med tvillinger på gang.

mammantiljessicaogbenjamin

21.nov.2011 kl.15:41

Det var litt av en forandring!!Og du er jammen i meg tøff også:)

You look great!

Ingvild

21.nov.2011 kl.21:53

For en fantastisk stor forandring på så kort tid, og det er jo helt fantastisk at du går fra ufrivillig barnløs til trebarnsmamma sammtidig som du har gått ned 60 kg!

Stå på og lykke til når guttene kommer :D

22.nov.2011 kl.14:50

Oooiii!!! Var på svangerskapsdagboka di på mammanett og fant linken der. Du er sååå flott nå!! Mindre med tvillingmage enn før operasjonen din jo! Utrolig sterkt gjort! Klem fra Ohmamma =)

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

29, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma til Emma på 1 årog om vår lille familie som flyttet til Sørlandet på nyåret. Vi venter tvillinger i slutten av januar! Elsker å ta bilder, dra på turer og lage mat og bake =)

Kategorier

Arkiv

hits