Hvordan forbereder man seg til å få tvillinger?

Ja, jeg har så vist ikke svaret, men om du har er det bare å gi meg oppskriften ;) 

Da vi valgte å prøve å få barn nr 2 så så vi ikke for oss at vi skulle få det til så fort. Vi så heller ikke for oss tvillinger! Sjokkerte ble vi, men også veldig glade. Så kom panikken når jeg satte meg ned å så på alt det praktiske. Hvordan blir det å få gitt 3 barn under 1,5 år alt det de trenger? Skifte bleier, gi de mat, kos, trøst, kjærlighet, oppmerksomhet og nærhet.. I tillegg skal man holde leiligheten i ok stand og kanskje ta vare på forholdet mellom slagene. 

Vi har tatt vare på alt etter Emma (i alle fall det meste) og det er vi veldig glade for. Jordmora "mi" er sikker på at det blir en gutt og en jente pga hjertelyden på de (tvilling 1 har hjerterytme på 140-150 og tvilling 2 har 150-160) Sakte, men sikkert begynner vi å få oversikt over hva slags utstyr vi mangler, og det er ikke så ille. Blir nok å kjøpe det meste brukt (unntatt madrasser selvsagt) 

 

Så langt mangler vi:

- 1 Sprinkel seng (arver 1)

- 2 Madrasser 

- 2 Overmadrasser

- 1 Vippestol

- 1 Baby bilsete 

- Mere sengetøy/laken

- Dyner/ sovepose

- Vognpose eller saueskinn med ullpledd

- Tvillingvogn 

 

Tror det var det.. dukker nok opp masse "kjekt å ha" ting etterhvert, og klart man må he en del mere pysjer, stømpebukser og bodyer i de miste str, men det er jo ikke noe stress.  Er litt godt å se det praktiske svart på hvitt, blir mindre uoverkommelig da. Så bare skyver vi nattevåk, mulig kolikk osv langt bak i hodet og håper det forsvinner en god stund til :)

10 kommentarer

tone

31.jul.2011 kl.21:07

Heisann

Jeg har ei tvilling sportsvogn - trehjuling. De må være over tre måneder for å ligge i den, men den er super - brukte den masse. Bor i Søgne, og den er gratis hvis dere vil ha den. Tone

Rebecca

31.jul.2011 kl.23:05

Sender deg en mail jeg =)

Marit

02.aug.2011 kl.00:48

Se her årner d seg=)

Har inntrykk at det ofte er sånn at disse tvinsa skal dukke opp like etter et storesøsken.. og har erfart at alle har takla d helt fint. Selvom d er litt slitsomt i begynnelsen. Dette kommer til å gå heeelt fint, kos dere=)

Monica

02.aug.2011 kl.09:20

Hei.

Du kan ikke forberede deg 100% for tvillinger. Vi har 2 1/2 år mellom førstemann og tvillingene våre. Vi fikk sjokk da vi fikk beskjeden, og gikk vel i en døs hvor vi både gledet og gruet oss før gutta kom, men det gikk da greit. Tre bleiebarn (eldstemann sluttet da hun var 3 1/2) gjorde at søppelkassen var full hver gang det var tømmedag, men vi kom da over den perioden også.

Prøv å komme i gang med dobbeltamming dersom du ammer, jeg var skeptisk til dobbeltamming, men det funka kjempebra. Eldstemann gikk i barnehagen og hadde godt av tiden vekk fra gutta der. Vi prøvde også å gi henne litt alenetid med pappaen slik at hun fikk en av oss for seg selv. Det var enklest med pappaen siden jeg ammet, men det finner dere ut av.

Bruk tiden på å forberede dere, alt ordner seg etterhvert, ikke stress, prøv å være aktiv under svangerskapet selvom det kommer til å bli tungt og slitsomt og nyt tiden som ett barnsmor, du har masse jobb, men også masse moro i vente.

Lykke til.

Kristin

03.aug.2011 kl.17:36

Så koselig at du venter tvillinger! Jeg har også tvillinger (1,5år) men de har ingen storesøsken så akkurat den biten kan jeg ikke komme med noen råd på.

Men jeg kan si så mye at det ikke er dobbelt så mye jobb med 2 istedet for 1 (min oppfatning iallefall). Hvertfall ikke hvis du er rask ut med å lage rutiner. Om å gjøre å få de samkjørt med mat og soving, spesielt viktig blir det vel siden du har ei som blir storesøster.

Ta imot all hjelp du kan få, ikke vær for stolt. Mine har alltid sovet godt, nå sover de minst 2 timer på dagen og sover fra kl20-08. Jeg får dermed tid til å hvile, pusle med hobbyer og rydde/vaske huset.

Jeg har skrevet et innlegg angående tvillinger fra 0-6mnd:

http://minlykke.net/1-mammatips-spesielt-om-tvillingedr-0-6mnd/

Masse lykke til!!

Klem fra Kristin

Rebecca

04.aug.2011 kl.11:45

Takk for innspill, jenter :)

susanne

08.aug.2011 kl.01:06

Vi kjøpte mye utstyr brukt, og på salg likevel nådde vi de svimlende 40 000 kr og pengene triller fremdeles.

Ønsker deg lykke til videre i svangerskapet :)

Rebecca

08.aug.2011 kl.13:34

Susanne: Oj, skjønner ikke helt at det kan bli så mye penger.. Blir "spennende" å se hva vi ender opp med.. Men regner med at det blir dyrt nok. Har heldigvis en del utstyr etter Emma =)

susanne

08.aug.2011 kl.16:55

To bilstoler, nye 5000 kr

Ny vogn 10 000 kr (importert sådan, med alt utstyr)

En singelvogn, 2000 kr brukt

En tvillingtrille 5000 kr ny impotert

Klær til to stk i alle størrelser

2 Vognposer både vinter, vår/høst og sommer, totalt 6 stk

2 Matstoler

2 senger

stellebord

2 stellematter

gulpekluter

bleier til to babyer

2 madrasser

Leker

Skap til garderober..

og lista blir bare lengre og lengre..

Rebecca

08.aug.2011 kl.17:59

Skjønner. Har ikke regnet med bleier og klær i alle str og skaper. En del av dette blir jo "løpende utgifter" (som klær og bleier) heldigvis ikke noe man må ha med en gang.. Til Em har vi kun en pose (voksi pose) som har blitt brukt 2-3 ganger.. Håper å holde oss til 20-25 tusen. Men om det holder, det er en annen sak ;)

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

29, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma til Emma på 1 årog om vår lille familie som flyttet til Sørlandet på nyåret. Vi venter tvillinger i slutten av januar! Elsker å ta bilder, dra på turer og lage mat og bake =)

Kategorier

Arkiv

hits