Emma er 8 mnd og jeg er 11 uker på veg :)

Plutselig var Emma 8 mnd gitt! Synes det ikke har godt fort før nå, men plutselig raste tiden avgårde. Emma har lært seg masse nytt i det siste, og i går toppet hun det hele med å åle seg bortover gulvet i 110! Så vi har feiret 8 mnd. dagen hennes med å stille ned lekegrinda og sengen hennes. I går kjøpte vi inn det siste av barnesikrings-dingser (til skaper og skuffer) nå mangler vi bare komfyrvern og til høsten må vi ha ei flexigrind til å ha rundt vedovnen. Kan godt tenkes det dukker opp nye ting vi trenger å sikre, men jeg tror vi har oversikten. 

At Emma begynner å bli stor jente, er det ikke tvil om. Tennene popper opp, og nå har hun 4 tenner nede og 2 tenner oppe (de opper har bare spissene kommet gjennom, og det er ikke fortennen, men hjørnetennen som er kommet gjennom) Hun blir små-dårlig den dagen tennen bryter gjennom med høy temp og oppkast. Synes så synd på henne, men det er jo noe de må gjennom. 

Emma har også lært seg å vinke. Hun vinker og sier "AE" (Ha det) til de fleste hun møter. Da vi var på biltema ble hun rett og slett fornærmet (så i alle fall sånn ut) når ingen vinket tilbake, så hun ble mer og mer høyrøstet og nærmest ropte ut: "AAAEEE!" Lille raringen vår dette :)

Emma har en liten blindepassasjer på ryggen ;)

 

 

Ellers så er jeg kommet til uke 11 i svangerskapet 

Tatt fra babyverden.no:

OM BARNET

Vekt: 5-10 g
CRL: 41-52 mm

Fosteret er i begynnelsen av denne uken ni uker gammelt. Denne uken dekker øyelokkene øynene, og de åpnes ikke før 27. uke. Lever, tarmer, hjerne og lunger begynner så smått å fungere nå, og hodet vokser ikke fullt så fort lenger. Dermed kan kroppen ta igjen litt og få riktigere proporsjon til hodet. Føttene har til nå stått med fotsålene mot hverandre, men vil sakte men sikkert rette seg ut slik at fotsålene peker bort fra kroppen.

20 små tannknopper finnes nå i gommene. Ved slutten av denne uken samles tarmen igjen i buken, slik at navlebrokket forsvinner. Tynntarmen er også foldet og begynner å få tarmtotter som etter fødselen vil trekke næringsstoffer ut til kroppen. Fordøyelsesmusklene begynner å virke og trekker seg sammen.

Fosteret beveger seg mye, men det er fremdeles for tidlig å kjenne de små sparkene. Men kanskje kjenner du toppen av livmoren like over skambeinet? Snart vil du kanskje få høre det lille hjertet slå. Det slår omtrent dobbelt så fort som ditt, rundt 150 slag i minuttet.

-----------------------------------------------------------------

 

Kvalmen og trøttheten er fortsatt gjeldene, og bekkenet oppfører seg som om det ikke liker meg i det hele tatt. Helt greit, for jeg er ikke noe videre glad i det selv heller ;) Ellers så venter vi på brev fra Kr.Sand sykehus ang oppfølging der. Veldig spennede å se hvordan det blir! 

Siden energien er laber, blir det så som så med husarbeid og fancy matlaging. Men så dør man ikke av litt rot eller fiskeboller til middag heller ;)4 kommentarer

Elin

05.jul.2011 kl.12:33

Herlige gojenta! Nydelig bilde det siste der :-) Blir spennende å følge med et tvillingsvangerskap :-)

vilde

06.jul.2011 kl.13:57

ntå:)

wendysinfamilie

06.jul.2011 kl.21:55

Oj det blir 3 tette :-) Så morro og slitsomt :-) Får håpe kvalmen gir seg snart og at du kan få nyte noe av tvilling svangerskapet :-)) Nydelige bilder av ei nydelig tulle.

Rebecca

07.jul.2011 kl.12:10

Elin: =) Vi og synes hun er herlig, helt nøytralt selvsagt ;)

Vilde: ;)

Wendysinfamilie: Takk =) Ja, det blir veldig tett og sikkert en del utfordringer =)

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

29, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma til Emma på 1 årog om vår lille familie som flyttet til Sørlandet på nyåret. Vi venter tvillinger i slutten av januar! Elsker å ta bilder, dra på turer og lage mat og bake =)

Kategorier

Arkiv

hits