Så er vi kommet til juli..

Det skjer en del om dagen her nå, så blogging er liksom langt nede på lista.. Men nå sover Emma og det meste av husarbeidet er gjort, så da prøver jeg å oppdatere litt her..

 

Etter vi var hos mamma i 1 uke ble jeg kraftig forkjølet og et par dager senere ble Emma syk. Så nattesøvn er et fremmedord om dagen. I natt våknet hun 3 tiden og i 5 tiden, begge gangene tok det over 1 time å roe henne ned! Heldigvis er Helge flink med henne og stod opp med henne, klarte selvsagt ikke å sove mens hun styrte på, men godt å slappe litt av. Emma og jeg stod opp og spiste leverposteiskive (dvs Emma spiste det, og det tok over 1 time, så ting tar tid om dagen)

Nå har Helge også begynt å bli syk, så vi holder oss inne, for å si det sån.

 

Ellers så har nedtellingen begynt til slutten av januar.. Selv om det er lenge til, så føles det som om vi har dårlig tid. Er så mye å forberede og planlegge. Vi trodde vi hadde alt av ting og utstyr, men nå er det plutselig masse vi mangler! Så vi har begynt forsiktig å sette opp lister så vi får en viss oversikt. Ser vi må kjøpe en del brukt, for dette kan bli dyrt.. 

 

Emma elsker å bade :)

 

Nå er jeg gravid i uke 10 og her er litt info om uke 10:

 

Fra 10 uker og 0 dager til 10 uker og 6 dager av svangerskapet.
Vekt: 2,5-4 g
CRL: 33-41 mm

OM BARNET
Embryoet er i begynnelsen av denne uken åtte uker gammelt, og ettersom alle indre og ytre strukturer nå er komplette, avsluttes embryofasen. Barnet er nå et foster! Foster betyr ?liten? eller ?avkom? og skal bare vokse og modnes frem mot fødselen.

Fingre og tær blir tydeligere, og armer og bein er omtrent riktig plassert med nesten riktige proporsjoner i forhold til kroppen. Armene er bøyd ved albuen og håndleddet er tydelig. Tommelen skiller seg fra de andre fingrene i form. Både tå- og fingernegler begynner å formes. Armene er nå så lange at de kan møtes rundt brystet. Fra nå av vil utviklingen av armer og bein skje noe tregere.

Hjernen har nå en stor høyre og venstre hjernehalvdel, og begynner så smått å få kontroll over bevegelsene. Fosteret har brystvorter og kan snart tisse ettersom nyrene begynner å produsere urin. Øyelokkene dekker nesten hele øynene og vil snart lukkes helt. Nesetippen blir også synlig denne uken. Ganen formes og overleppen er ferdig utviklet. Det første ordentlige hudlaget begynner å omsvøpe fosteret, og skjelettet omdannes gradvis fra brusk til bein. Dette skjer vanligvis først i overkroppen.

 

------------------------------------------------------------------------------

 

Venter spent på å høre fra Kr.Sand om oppfølging osv der, siden alle tvillingsvangerskap i vårt distrikt blir fulgt opp der borte. 
2 kommentarer

Lena

02.jul.2011 kl.13:11

søtt bilde :)

ida

02.jul.2011 kl.16:55

ååh, emma er så søt!

Skriv en ny kommentar

Rebecca

Rebecca

29, Farsund

Blogger om hverdagen som mamma til Emma på 1 årog om vår lille familie som flyttet til Sørlandet på nyåret. Vi venter tvillinger i slutten av januar! Elsker å ta bilder, dra på turer og lage mat og bake =)

Kategorier

Arkiv

hits